I AM BREATHING in Novi Sad, Serbia

Danas u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, u 21 sat, “Global Screanning day”, projekcija filma “I AM BREATHING”, koji će u isto vreme biti emitovan i u bioskopima drugih delova sveta (Škotska, Meksiko, Rusija, Rumunija, Kenija, Indija, Irska, Belgija, Amerika…)

“I AM BREATHING” je film o tankoj liniji između života i smrti.

Nil Plat promišlja poslednje dane svog života.

Za samo godinu dana, zdravo telo mladog oca postalo je potpuno paralizovano od vrata na dole. Kako je telo bivalo sve slabije, tako mu se menjao pogled na život:

“Neverovatno je koliko smo prilagodljivi kad to moramo da budemo. To je ono što nas čini posebnima i definiše nas kao ljudska bića. “

Znajući da mu je ostalo samo nekoliko meseci života, dok je još imao sposobnost govora, Nil je sastavio pismo i kutiju sa uspomenama za svog malog sina Oskara. Pitao se kako da da smisao proteklim godinama svog života? Kako da predvidi šta bi Oskar, kada poraste, želeo da zna o svom ocu?

Odlučio je da pokuša  da ispriča priču o svom životu uspomoć  uspomena i impresija o ljubavi, prijateljima i o vožnji motocikla.

Nil se suočava sa MND bolešću duhovito i iskreno, rešen da podeli poslednju fazu svog života preko bloga, koji je potresao njegove brojne korisnike. Tekstovi koje je Nil postavljao na blog i koji čine naraciju filma “I AM BREATHING”, postavljaju pitanje: “Šta je to što nas čini ljudima?”

WHEN
June 21, 2013 at 9:00pm - 10:30pm
WHERE
Cultural Centre Novi Sad
Katolička porta 5
Novi Sad 21000
Serbia
Google map and directions
CONTACT
Đorđe Kaćanski
TICKETS
FREE · Book tickets

Will you come?

THE THIN SPACE BETWEEN LIFE AND DEATH
Film by Emma Davie & Morag McKinnon
Watch it online
Order the DVD
Pay it Forward
Make a donation
STEM CELL REVOLUTIONS